Розблокування кордону з Польщею має позитивні результати: товарообіг зріс на 20%

Повне розблокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні вже має позитивні результати.
Розблокування кордону з Польщею має позитивні результати: товарообіг зріс на 20%
Ілюстративне фото / dpsu.gov.ua

Повне розблокування пунктів пропуску на українсько-польському кордоні вже має позитивні результати. Зокрема, на 20% збільшився вантажопотік агропродукції з України. Про це повідомив "Українському радіо" перший заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький.

Читайте також:

"Справді, на сьогодні всі пункти пропуску на українсько-польському кордоні розблоковано. Польські фермери пішли, це дуже позитивно. Тому що логістика є дуже суттєвою частиною кінцевої собівартості продажу і доставки продукції. Чим дешевшою буде логістика, тим більшу ціну отримає український фермер та матиме більше ресурсів для продовження роботи. Якщо ми подивимося цифри у другій декаді квітня і зараз, після повного розблокування, то фактично маємо плюс 20%", - розповів він.

За словами заступника міністра, відразу збільшився обсяг товарообігу, перш за все експорту, який відбувається автомобільним транспортом, йдеться про аграрну продукцію різних типів. 

Як зазначив Висоцький, якщо в другій декаді квітня 2024 року середній обсяг перевезень складав 13 тис. тонн на добу, то 28-29 квітня - 16 тис. тонн.

Читайте також:

"Будемо сподіватися, що й надалі ситуація залишатиметься поточною. Тим більше, що для цього є певні передумови", - додав він.

Раніше ми писали, що 29 квітня в пункті пропуску "Рава-Руська - Гребенне" на кордоні з Польщею відновився рух вантажівок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK