Інфляція в Україні сповільнилася: що подорожчало та що подешевшало в березні

Серед включених до статистичного звіту товарів найбільше подорожчали одяг та взуття, а подешевшали яйця.
Інфляція в Україні сповільнилася: що подорожчало та що подешевшало в березні
Ілюстративне фото / Getty Images

У березні 2024 року в Україні сповільнилося зростання споживчих цін. Інфляція в річному вимірі скоротилася до 3,2%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Читайте також:

За інформацією Держстату, інфляція на споживчому ринку в березні 2024 року порівняно з лютим становила 0,5%, з початку року - 1,2%. Базова інфляція в березні 2024 року порівняно з лютим становила 1,0%, з початку року - 1,8%.

На споживчому ринку в березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,2%. Найбільше - на 16,4% - подешевшали яйця. На 2,5-0,3% впали ціни на цукор, сало, свинину, соняшникову олію, продукти переробки зернових, овочі, молоко.

Читайте також:

Водночас на 4,1% подорожчали фрукти, на 1,6-0,3% зросли ціни на яловичину, кисломолочну продукцію, масло, м'ясо птиці, хліб, безалкогольні напої, макаронні вироби.

При цьому ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,4%, що пов'язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,3%. Одяг і взуття подорожчали на 12,9%, зокрема одяг - на 13,3%, взуття - на 12,5%.

Читайте також:

Зазначається, що ціни на транспорт зросли на 1,7% переважно через подорожчання проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 4,4% і палива та мастил на 2,7%.

У сфері зв'язку ціни зросли на 0,5%, що пов'язано з підвищенням тарифів на місцевий телефонний зв'язок на 15,7%.

ukrstat.gov.ua

Раніше ми писали, що в березні 2024 року свинина на прилавках національних торгових мереж була дешевше, ніж місяцем раніше.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK