Більше половини українців вважають, що загрозу COVID-19 перебільшили – дослідження

Це один із найвищих показників серед європейців.
Більше половини українців вважають, що загрозу COVID-19 перебільшили – дослідження
Martin Sanchez / unsplash.com

У світі майже половина людей згодна, що загроза коронавірусу була перебільшена. В Україні -   53% згодні із цим твердженням.

Про це свідчать дані масштабного дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» у співпраці з інститутом досліджень Gallup International у рамках проекту "End of Year".

Згідно з дослідженням, чверть опитаних у світі дала невизначену відповідь "і згодні, і не згодні". Інші або не згодні, або не відповіли.

Читайте також:

Група "Рейтинг" наводить ключові висновки в рамках дослідження:

  • В Україні одна з найбільших у Європі кількість згодних із твердженням про перебільшення коронавірусної загрози: 53% згодні із твердженням, 30% не згодні, 16% і згодні, і не згодні. В інших країнах Європи з цим твердженням було менше згодних.
  • Загалом із твердженням "Я вважаю, що загроза від коронавірусу була перебільшена" найбільш згодні (більше 60%) опитаних у п'яти країнах: Боснії та Герцеговині, Косово, Азербайджані, Румунії та Грузії.
  • Близький Схід також демонструє високий рівень згоди з тим, що загроза COVID-19 була перебільшена: Афганістан (62%), Ірак (59%) та Сирія (57%),
  • Найбільший відсоток не згодних із цим твердженням спостерігається серед європейських країн: Іспанія, Швеція, Велика Британія та Німеччина.
  • У США та Канаді майже однаковий відсоток згодних і не згодних із твердженням про перебільшення загрози.
  • Щодо південної Америки, то в Мексиці один із найвищих у світі відсотків тих, хто вважає: загроза від коронавірусу не була перебільшена. В Аргентині та Еквадорі також схожий показник.

інфографіка
інфографіка / ratinggroup.ua

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey було проведено у 41 країні світу. Загалом було опитано 40 428 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року було опитано репрезентативну вибірку близько 1000. В Україні опитування проводила Група Рейтинг.

Раніше ми писали про те, що українці песимістичні щодо гривні та не підтримують обмеження карткових переказів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK