Водіям в Україні нагадали про важливе правило на дорогах: набуло чинності 1 травня

З 1 травня в Україні не можна рухатися без денних ходових вогнів поза населеним пунктом.
Водіям в Україні нагадали про важливе правило на дорогах: набуло чинності 1 травня
Ілюстративне фото / depositphotos.com

З 1 травня 2024 року в Україні скасовано тимчасовий проміжок використання денних ходових вогнів на авто поза населеним пунктом. Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Читайте також:

"Раніше, для того щоб позначити транспортний засіб, що рухається у світлу пору доби поза межами населеного пункту, з 1 жовтня по 1 травня водії повинні були вмикати денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу - ближнє світло фар. Постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2023 №1105 такий часовий проміжок відмінено, і зазначене правило для транспортних засобів застосовується постійно", - розповів він.

За словами представника патрульної поліції, основна мета зазначених змін до ПДР - це зменшення аварійності на вулично-дорожній мережі країни та запобігання загибелі й травмуванню людей у ДТП. Адже світло фар - це додаткова пасивна безпека руху.

Читайте також:

Дослідження показують, що використання денних ходових вогнів не тільки покращує видимість, але також впливає на своєчасне периферійне сприйняття транспортних засобів, що здійснюють різні маневри.

До того ж автомобілі з денними ходовими вогнями краще ідентифікуються як автомобілі на відстані, а також оцінюються безпечніше порівняно з автомобілями без них. 

Відповідальність

Читайте також:

Частиною 2 статті 122 КУпАП встановлено адміністративну відповідальність, зокрема, за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами під час початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їхнє переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 510 грн.

Раніше ми писали, який штраф водії можуть отримати за перевищення швидкості.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK