"Наразі потреби немає": чи вводитимуть графіки відключень світла в Україні

Хоча графіки відключень електроенергії не застосовуються повсюдно, споживачам вкрай важливо дотримуватися ощадливого використання електроенергії.
"Наразі потреби немає": чи вводитимуть графіки відключень світла в Україні
Ілюстративне фото / Getty Images

Через пошкодження енергооб'єктів наразі застосовуються обмеження електропостачання в Харкові та для промислових споживачів у Кривому Розі. На решті території України, окрім низки прифронтових населених пунктів, ситуація стабільна. Про це розповів голова Держенергонагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону.

Читайте також:

"Потреби споживачів забезпечуються власною генерацією та імпортом. Наразі потреби запроваджувати графіки відключень електроенергії немає", - зазначив він.

Як зазначив очільник відомства, хоча графіки відключень електроенергії не застосовуються повсюдно, споживачам вкрай важливо дотримуватися ощадливого використання електроенергії. Особливо у вечірній пік навантаження енергосистеми.

Читайте також:

"Звертаю увагу, йдеться не про відмову від споживання електроенергії, а про більш розсудливе її використання. Зокрема, перенесення використання енерговитратних приладів на інший час доби. Це дозволить у пікові години знизити навантаження на енергосистему та уникнути відключень", - наголосив Слободян.

Щодо проходження літнього періоду експерт повідомив, що критичної ситуації не передбачається.

Читайте також:

"Піки споживання покриватиме приріст виробництва електроенергії на відновлюваних джерелах. Передусім на сонячних електростанціях, де вже спостерігається помітне зростання обсягів генерації електроенергії. Водночас питання ощадливого споживання залишатиметься актуальним і протягом літніх місяців", - додав Слободян.

Раніше ми писали, що енергетична система України пережила низку масованих російських атак. Унаслідок пошкоджено об'єкти генерації, передачі та розподілу електроенергії. Але українці можуть допомогти підтримати стабільну роботу енергосистеми



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK