У польському уряді поновили правила перебування українців на території країни

Закон має набути чинності з 1 липня 2024 року.
У польському уряді поновили правила перебування українців на території країни
Засідання польського уряду / PAP/Radek Pietruszka

30 квітня уряд Польщі ухвалив проект змін до закону "Про допомогу громадянам України". Нововведеннями передбачено прив'язку виплат "800 плюс" та допомоги "Добрий старт" до обов'язкової шкільної освіти, а також продовження тимчасового захисту для українців до 30 вересня 2025 року.

Про це повідомляє РАР із посиланням на слова віце-прем'єр-міністра, міністра оборони Польщі Владислава Косіняк-Камиша.

Читайте також:

Видання зазначає, що виплати надаватимуться українцям, які проживають з дитиною на території Республіки Польща, у разі, якщо дитина проходить дошкільну підготовку або шкільне навчання, за винятком випадків, коли дитина не досягла віку, коли ці обов'язки на неї не поширюються або були відстрочені.

«У законі ми вносимо зміни до чинних положень, особливо у сфері освіти. (...) Дуже багато хто повідомляє про випадки, коли беруться пільги і відбувається негайний виїзд в Україну. Ми посилюємо систему, робимо її прозорішою. Ми підтримуватимемо громадян України, які змушені були втекти від війни та знайшли притулок у Польщі, але ми також очікуємо чітких та зрозумілих правил. Все це є в законі, який ми сьогодні ухвалили в уряді», – зазначив Косиняк-Камиш.

Окрім того, поправки до закону "Про допомогу громадянам України" передбачають, що проживання громадян України в Польщі, які отримали номер PESEL UKR, буде законним до 30 вересня 2025 року.

РАР повідомляє, що закон, за винятком деяких положень, має набути чинності з 1 липня 2024 року.

Раніше ми писали про те, що Польща готова допомогти Україні повернути військовозобов'язаних чоловіків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK