СБУ викрила шахрая, який видурював гроші в сімей українських полонених

За 8-10 тис. американських доларів шахрай обіцяв "допомогти" людям, які розшукують своїх близьких.
СБУ викрила шахрая, який видурював гроші в сімей українських полонених
СБУ викрила шахрая, який видурював гроші в сімей полонених / ssu.gov.ua

Служба безпеки ліквідувала ще одну шахрайську схему виманювання грошей у родичів українських військовополонених та зниклих безвісти. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Так, у Києві затримано місцевого жителя, який видавав себе за учасника "пошукової групи" СБУ. За 8-10 тис. американських доларів шахрай обіцяв "допомогти" людям, які розшукують своїх близьких. Сума залежала від емоційного стану "клієнтів" та їхньої платоспроможності.

"Для переконливості фігурант повідомляв, що начебто має знайомих в органах РФ, які вирішують питання щодо повернення додому українських військовополонених", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

За даними слідства, шахрай вимагав із потерпілих переказувати гроші на його власні банківські картки, які надалі були вилучені в процесі обшуку. Після отримання коштів аферист припиняв спілкування зі своїми жертвами і більше не виходив із ними на зв'язок.

Також під час документування злочинної діяльності стало відомо, що він розміщує в соцмережах неправдиві повідомлення про збір грошей на авто для українських захисників.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Наразі фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Раніше ми писали, що Служба безпеки затримала ділків, які виманювали гроші в родичів українських військовополонених, обіцяючи обмін.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK