НБУ заборонив банкам та ломбардам приймати в заставу товари подвійного використання

Йдеться про товари, які можуть бути використані у військових цілях.
НБУ заборонив банкам та ломбардам приймати в заставу товари подвійного використання
Національний банк України / depositphotos.com

Національний банк України заборонив банкам та небанківським фінансовим установам приймати в заставу за кредитами фізичних осіб товари подвійного використання. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Зазначається, що йдеться про товари, які можуть бути використані у військових цілях та включені до Єдиного списку товарів подвійного використання в додатку до Порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів подвійного використання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 28 січня 2004 року №86 (зі змінами).

Заборона введена на виконання рішення Ради національної безпеки й оборони України від 20 квітня 2024 року "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет" з метою сприяння безпеці та стабільності банківської системи, запобігання кризовим явищам у період запровадження воєнного стану.

Раніше ми писали, що начальник служби логістики однієї з військових частин Житомирщини намагався збагатитися, продаючи військове майно в інтернеті та через ломбарди. Його судитимуть.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK