Чи вручатимуть повістки українцям за кордоном: у Міноборони дали відповідь

У Міноборони прокоментували можливість вручення повісток за кордоном.
Чи вручатимуть повістки українцям за кордоном: у Міноборони дали відповідь
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українські ТЦК та СП не працюватимуть за кордоном. А вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам за межами України виглядає нереальним. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Читайте також:

"ТЦК за кордоном працювати не будуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ. Це (вручення повісток за кордоном - ред.) виглядає доволі нереальним", - сказав речник.

Він пояснив, що після набуття чинності нового закону про мобілізацію в чоловіків призовного віку в Україні та за кордоном протягом 60 днів буде можливість оновити військово-облікові дані, зокрема й через електронний кабінет. 

Читайте також:

Також Лазуткін відповів на запитання, чи означає це, що чоловікам із-за кордону не потрібно повертатися в Україну, щоб оновити свої дані.

"Обов'язково їхати в Україну не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче долучитися до Сил оборони, то, ясна річ, що варто приїжджати в Україну… Для тих, хто за кордоном, буде можливість зробити це (оновити військово-облікові дані - ред.) у консульських установах, а також через електронний кабінет", - розповів представник Міноборони.

Читайте також:

За його словами, зараз роблять усе можливе, щоб електронний кабінет, через який можна оновити дані, запрацював у червні.

Раніше ми писали, що Польща може надати Україні допомогу в питанні повернення додому військовозобов'язаних громадян, щоб вони допомагали своїй країні у війні проти РФ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK