Мобілізація: в уряді не планують примусово повертати військовозобов'язаних із ЄС

З єврочиновниками обговорюватиметься питання щодо подальшого юридичного статусу українців за кордоном.
Мобілізація: в уряді не планують примусово повертати військовозобов'язаних із ЄС
Nikita Sinyaev / unsplash.com

Україна не планує примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону, а надання своїх даних ТЦК та СП не означає автоматичної мобілізації на фронт.

Про це повідомила в інтерв'ю DW віце-прем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина.

«Україна ухвалила закон про мобілізацію, і ми маємо розуміти, в якому обсязі ми можемо замінювати хлопців на фронті. Йдеться про потенціал мобілізації - облік та інформацію. І це першочергова мета нашого рішення», – сказала Ольга Стефанишина.

Читайте також:

Вона також повідомила, що в травні нашу країну відвідає єврокомісар із внутрішніх справ та міграції Ілви Йоганссон, який обговорить подальший юридичний статус українців за кордоном, оскільки у березні 2025 року закінчується чинний механізм тимчасового захисту в ЄС.

«Тому обмежень та примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до воюючої країни не буде. Але у питаннях війни немає приємних рішень, і давайте не забувати, що війна триває, і ми маємо її виграти», - наголосила віце-прем'єр.

Раніше ми писали про те, як у ЄС відреагували на зупинку Україною надання консульських послуг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK